Vajadzīgs:
parafīns vai vasks, vai izdedzinātu sveču galiņi bez daktīm;
trauks – sveces forma. Derēs gan izdegušo sveču trauciņi, gan citi piemērota izmēra trauciņi, gan speciālās formas sveču liešanai;
dakts – īpaši diegi, kas ir sveces sirsniņa. Var kārtu kārtām locīt kokvilnas diegus un galā iesiet smagumiņu, bet var arī nopirkt jau gatavas, parafīnā izmērcētas daktis;
trauks sveču materiāla kausēšanai. Vislabākā būs metāla bļoda vai krūzei, tikai jāatceras, ka pēc tam to virtuvē izmantot vairs nevarēs.
Pagatavošana:
- Ņem sveču atlikumus un salauza tos gabaliņos. Labāk ņemt viena veida izejmateriālu un nejaukt kopā, piemēram, parafīnu un kādu vasku. Arī krāsu vai atšķirīgu aromātu sveču sajaukšana nav ieteicama.
- Sveču masu kausē ūdens peldē, bet ne uz atklātas liesmas, jo masa var aizdegties. Kausējot trauks rūpīgi jāpieskata, nevar darīt tā – uzlikt masu kausēties un iet skatīties televizoru.
- Ja vēlies, lai svece smaržotu, pievieno karstajai sveču masai mazu pilienu aromātiskās eļļas.
Izkusušo vasku lej trauciņā.
- Kad masa padzisusi, kļuvusi it kā miglaina, trauciņa centrā ieliek dakti ar metāla pamatni un nostiprina ar speciāliem metāla stienīšiem, zīmuļiem vai kociņiem.