smarzigas-sveces.1w.lv

smarzigas-sveces.1w.lv

 Latviski По русский In English


Svece no atlikumiem


Vajadzīgs:

parafīns vai vasks, vai izdedzinātu sveču galiņi bez daktīm;

trauks – sveces forma. Derēs gan izdegušo sveču trauciņi, gan citi piemērota izmēra trauciņi, gan speciālās formas sveču liešanai;


dakts – īpaši diegi, kas ir sveces sirsniņa. Var kārtu kārtām locīt kokvilnas diegus un galā iesiet smagumiņu, bet var arī nopirkt jau gatavas, parafīnā izmērcētas daktis;


trauks sveču materiāla kausēšanai. Vislabākā būs metāla bļoda vai krūzei, tikai jāatceras, ka pēc tam to virtuvē izmantot vairs nevarēs.

Pagatavošana:

  1. Ņem sveču atlikumus un salauza tos gabaliņos. Labāk ņemt viena veida izejmateriālu un nejaukt kopā, piemēram, parafīnu un kādu vasku. Arī krāsu vai atšķirīgu aromātu sveču sajaukšana nav ieteicama.
  2. Sveču masu kausē ūdens peldē, bet ne uz atklātas liesmas, jo masa var aizdegties. Kausējot trauks rūpīgi jāpieskata, nevar darīt tā – uzlikt masu kausēties un iet skatīties televizoru.
  3. Ja vēlies, lai svece smaržotu, pievieno karstajai sveču masai mazu pilienu aromātiskās eļļas.
    Izkusušo vasku lej trauciņā.
  4. Kad masa padzisusi, kļuvusi it kā miglaina, trauciņa centrā ieliek dakti ar metāla pamatni un nostiprina ar speciāliem metāla stienīšiem, zīmuļiem vai kociņiem.
Komentāri (0)  |  2023-04-27 09:03  |  Skatīts: 108x   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ